סניפים בתל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע

איך לתמחר מוצר ולהצליח בעסק

 

כשפותחים עסק קולינרי כמו מסעדה, בר, קצביה, מאפיה, קייטרינג, מסעדה או אפילו עסק מהבית אז הבסיס להצלחה הוא תמחור המוצרים שאנו מוכרים בעסק. במכללת השף בקורס בישול וטבחות שמים דגש על אופני תמחור שונים וכל בעל עסק צריך לקחת את הידע ולהתאימו למאפייני העסק.

יש כאלה שיפעלו עם האינטואיציה שלהם ויתמחרו את המוצרים שהם מוכרים לפי הניסיון שיש להם כביכול, או לפי תמחור שקיים אצל מתחרים. אם למשל בייגלה עולה אצל המתחרה 7 ₪ ובעל העסק החדש יחליט שהוא מוכר ב 5 ₪. זו יכולה להיות טעות פטלית. כי יכול להיות שהמתחרה הוא הבעלים של המבנה ואין לו הוצאות שכירות גבוהות ויכול להיות שהוא רוכש מספקים במזומן, ומקבל הנחה על הקמחים, ויכולים להיות עוד משתנים שמוזילים לו את המוצר הסופי קרי הביגלה. ואם הרווח על המכירה של הבייגלה היא 1 ₪ אז ברור לנו שקביעה של 5 ₪ שקבענו למוצר שלנו באופן אינטואיטיבי לא נכונה וייתכן שהינה הפסדית.

ולכן, תמחור מוצר הוא מלאכה מורכבת המצריכה התייחסות להרבה מאד פרמטרים.  יש הרבה  שיטות לתמחור והבחירה ביניהן מתבצעת בהתאם למאפיינים של העסק, השווקים בהם העסק פועל והאם מדובר במוצר מוחשי או במתן שירות.

ננסה להתמקד במספר שיטות תמחור ידועות. הראשונה שאנחנו מלמדים בקורס בישול וטבחות הוא תמחור מבוסס שוק.  בשיטה זו אנו מתייחסים אל המחירים של המתחרים סביבנו  ולפי רמת המיתוג שאנו מעוניינים לייחס לעסק ולמוצריו. אם למשל נרצה עסק שממותג גבוה אז אם המחירים בשוק נעים סביב 50 ₪ למוצר באופן ממוצע, ואנו מעוניינים למתג את העסק כיוקרתי אז ניתן מחיר של 65 ₪, ואם נרצה למתג את העסק שלנו כעממי, נגיש ללקוחות וזול אז נתמחר את המוצר ב 40 ₪. יש כאלה שמרחיקים לכת ומחליטים לשבור את השוק ואת המתחרים וקובעים רף תחתון של מחיר שאף אחד לא יכול להתחרות אתו. שיטה זו מכונה לפעמים התאבדות ומביאה להתרסקות העסק, גם אם מגיעים הרבה לקוחות והמכירות נוסקות מעלה.

התשובה לכך פשוטה. המחיר הפסדי וכל מכירה מעמיקה את בור ההפסדים עד שלא ניתן יותר לממן את העסק ותזרים המזומנים נשחק עד להיעלמו.

לכל קביעת מחיר יש יתרונות וחסרונות. מחיר גבוה, מעט לקוחות. מחיר נמוך, אולי הרבה לקוחות, אך הפסדי עד סגירת עסק. ולכן צריך לבדוק את נקודת האיזון של המחיר עבור כל מוצר בעסק, אך על כך נתמקד במאמר אחר.

כאמור קביעת המחיר לפי שיטת השוק היא אינטואיטיבית, ולכן צריך להוסיף לה אמצעי בקרה ולוודא שהיא תומחרה נכון.

שיטה נוספת לתמחור מוצרים נקראת Cost Plus או בעברית "העמסת עלויות". בשיטה זו אנו מחשבים את עלויות הייצור והתקורות כמו שכירות, חשמל, ארנונה, עלויות מים, גז, עלויות כח אדם ומוסיפים אליהן את שיעור הרווח הרצוי, מה שנותן את המחיר הסופי. ככל שנדע להיות יעילים ולהקטין את ההוצאות כך נוכל להציע מחירים טובים יותר ולהביא רווח גדול יותר בכל מוצר.

כאשר משקללים את כל הפרמטרים מחלקים את זה בכמות המוצרים שאנו מוכרים. בשיטה זו חייבים להיות מאד מדוייקים.

חשוב לקחת בחשבון שבגלל שיש גם עליות במחירים כמו מחירי פרודוקטים, חשמל, מים וכו׳, אז צריך להשאיר שולי רווח מסויימים במחיר כדי שלא נצטרך לתמחר מחדש בכל תקופה. בעיקר בתקופות שיש בהן אינפלציה והמחירים עולים בהתמדה.

במכללת השף אנו שמים דגש על לימודי יזמות עסקית בקורס בישול וטבחות ובקורס אפיה וקונדיטוריה במכללת השף עם 4 סניפים בפריסה ארצית.

למה מכללת השף

סניפים בכל הארץ

למכללת השף סניפים בפריסה ארצית – מהדרום ועד לצפון

תנאי הלימוד המתקדמים ביותר

למכללה מתחם כיתות מרווח הכולל את הציוד המתקדם ביותר בתחום

תכנית הלימודים המגוונת ביותר

מבחר מסלולי לימוד מתקדמים בכל תחומי הקולנריה

נבחרת שפים מנצחת

אצלנו תמצאו את השפים והקונדיטורים הטובים בתחומם!

סיוע בחיפוש עבודה

לרשותנו יועצי השמה ותעסוקה הנמצאים בקשר עם קונדיטוריות ועסקים קולינריים מובילים הקולטים את בוגרי המכללה שמעוניינים בכך.

לעוד מידע השאירו פרטים ונחזור אליכם

הצהרת נגישות

מכללת השף דואגת בכל סניפיה להנגשת הסניפים לטובת כלל הציבור ובפרט לבעלי מוגבלויות.

מבוא:

הזירה האינטרנטית הנה פלטפורמה לביטוי וייצוג עצמי,היא משמשת אותנו כזירה חברתית ופוליטית.

אנו רוכשים ומוכרים,עובדים ונחשפים באמצעותה כיום יותר מבעבר.

וככזו ישנה מחויבות לאפשר לציבור חווית גלישה מהנה וקלה ככל האפשר.

אנו משקיעים משאבים רבים להפוך אתר זה לנגיש בכדי לאפשר את חווית הגלישה לכלל האוכלוסייה ולאנשים עם מוגבלויות בפרט.

המוטו שמוביל אותנו הנו כבוד האדם וחירותו,שכן מדובר באבן יסוד בחברה הישראלית כי כולנו שווי זכויות ושווים במהותנו.

שימוש ברכיב ההנגשה:

באתר זה מוטמע תוסף שהינו רכיב נגישות של חברת enable המתמחה בהנגשת אתרים.

התוסף פועל על פי התקן הישראלי ת"י 5568 ברמה AA. התוסף כפוף לתנאי השימוש של היצרן. אחריות השימוש והיישום באתר חלה על בעלי האתר ו/או מי מטעמו לרבות התוכן המוצג באתר בכפוף לתנאי השימוש בתוכנה.

מדריך למשתמש בתפריט:

כפתור התאמת האתר ותגיות האתר עבור מכשירי עזר וטכנולוגיות עבור בעלי מוגבלויות

כפתור איפשור ניווט בעזרת מקשי המקלדת בין הקישורים שבאתר

כפתור השבתת הבהובים ו/או אלמנטים נעים על המסך

כפתור איפשור מצב מונוכרום שחור לבן עבור עיוורי צבעים

כפתור ספיה (גוון חום)

כפתור שינוי ניגודיות גבוהה

כפתור שחור צהוב

כפתור היפוך צבעים

כפתור המדגיש בצורה ברורה את כל תגי הכותרות המופיעים באתר

כפתור המדגיש בצורה ברורה את כל הקישורים המופיעים באתר

כפתור המציג את התיאור החלופי של כל התמונות המופיעות באתר במעבר עכבר

כפתור המציג תיאור קבוע של התמונות באתר

כפתור ביטול שימוש בגופן קריא

כפתור הגדלת גודל הגופנים באתר

כפתור הקטנת גודל הגופנים באתר

כפתור הגדלת כל  התצוגה לכ־200%

כפתור הקטנת כל  התצוגה לכ־70%

כפתור הגדלת סמן העכבר

כפתור הגדלת סמן העכבר ושינוי צבעו לשחור

כפתור מצב קריאת האתר

כפתור המציג את הצהרת הנגישות

כפתור איפוס המבטל את הנגישות

כפתור שליחת משוב נגישות

כפתור שינוי שפת הסרגל והצהרת הנגישות בהתאם

בסרגל הנגישות יש 2 סוגים של הגדלות לנוחיותכם, אך אם תרצו להגדיל עוד את האותיות תוכלו להשתמש בפונקציות המקלדת הבאות:

מקש Esc יפתח ויסגור את סרגל הנגישות

מקש Ctrl + יגדיל את הטקסט באתר

מקש Ctrl – יקטין את הטקסט באתר

מקש Ctrl 0 יחזיר את האתר לגדלו המקורי

מקש רווח (SPACE) יוריד את האתר כלפי מטה.

מקש F11 יגדיל את המסך לגודל מלא – לחיצה נוספת תקטין אותו חזרה

למען הסר ספק:

אנחנו מחויבים להפוך את אתרינו לנגיש לכלל האנשים,בעלי יכולות ובעלי מוגבלויות.

באתר זה תוכלו למצוא את הטכנולוגיה המתאימה לצרכים שלכם.

אתר זה הנו אתר שמיש לכלל האוכלוסייה ברובו ובהשתדלות מקסימאלית..

ייתכן ותמצאו אלמנטים שאינם מונגשים כי טרם הונגשו או שלא נמצאה טכנולוגיה מתאימה ולצד זה אנו מבטיחים כי מתבצעים מרב המאמצים לשפר ולהנגיש ברמה גבוהה ובלי פשרות.

במידה ונתקלתם בקושי בגלישה באתר וצפייה בתוכנו אנו מתנצלים ונשמח מאוד כי תפנו את תשומת ליבנו לכך .

סניף תל אביב: יש נגישות לקומת המכללה על ידי מעלית תקנית. בקומה יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות.

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה על ידי מעלית תקנית. בקומה יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות. 


סניף חיפה: יש נגישות לקומת המכללה על ידי מעלית תקנית. בקומת המכללה יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות. 

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה באמצעות מעלית.


סניף באר שבע: יש נגישות למכללה הנמצאת בקומת הקרקע ובאמצעי נשיאה לנכים על מנת להגיע לקומה השניה. כמו כן יש דרכי גישה המתאימים לבעלי מוגבלויות.

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה הנמצאת בקומת קרקע


סניף ירושלים: יש נגישות לקומת המכללה הנמצאת בקומת קרקע.

הנגשה: דלפק קבלה נגיש, מעברים ופרוזדורים נגישים ורחבים, יש נגישות לקומת המכללה הנמצאת בקומת קרקע.

רכזת הנגישות לאתר השף

סער ארביב 

מייל : Hashef9@gmail.com

טלפון : 1700-700-690

ההצהרה עודכנה לאחרונה בתאריך 02/12/2020

לעמוד סניפים והנגשה: לחצו כאן

דילוג לתוכן